juuri:
1 pss kuivahiivaa
5 dl vettä
2 dl ruisjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
Lisää 42 asteiseen veteen jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Anna juuren tekeytyä liinan alla noin tunnin.
taikinaan:
1 dl siirappia
2 tl suolaa
2 tl fenkolia
1 tl inkivääriä
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
50 g sulatettua voita
Sekoita juureen siirappi ja mausteet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja loppuvaiheessa voi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla 30 min.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa kahtia ja leivo palat limpuiksi. Nosta limput pellille liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi.
Tee limppujen pintaan viiltoja terävällä veitsellä.
Paista 200 asteessa alatasolla 30-40 min.
Voitelu:
1/4 dl vettä
1/4 dl siirappia
Voitele kuumat leivät siirappivedellä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.